5 Mayıs 2015 Salı

Karamelize soğanlı poğaça tarifi

Herkese tekrardan merhabalar.  
Bugünkü postum bir yemek tarifi. Nefis yemek tariflerinde gördüğüm ve çok ilgimi çeken hemen kalkıp yaptığım bir poğaça kendisi ''Karamelize soğanlı poğaça'' bu poğaçayı lezzetli kılan sadece içinde karamelize soğan olması değil, hamurunun içine koyduğumuz sarımsak. Ezilmiş sarımsak hamura o kadar güzel bir koku ve lezzet veriyor ki diyet bozdurur. :) biz bayılarak yedik ve hiç düşünmeden bu mükemmel lezzetle tanışın derim. O zaman fazla uzatmıyım isterseniz hemen tarife geçelim. 

Karemelize soğanlı poğaça tarifi

Hamur malzemeleri

1 su bardağı yoğurt yada süt
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı su
2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
2 tatlı kaşığı şeker
1.5 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı pul biber
2 diş sarımsak
1 paket instant maya
2-3 su bardağı un

İç harcı
2 büyük soğan
Tuz
1 tatlı kaşığı şeker
Kimyon 
Karabiber
Az sıvıyağ
Üzeri için
Yumurta sarısı
Hazırlanışı
Tüm hamur malzemelerini karıştırıp yumuşak bir hamur elde edin. Yarım saat mayalandırın. Hamur mayalanırken siz bir tavada soğanları piyazlık doğrayın. Bir tatlı kaşığı  şeker ve yağ eklediğiniz tavada karamelize olana kadar kavurun. Tuzunu ve baharatlarını ekleyerek altını kapatın. Mayalanan hamuru iki parçaya bölerek ilk parçayı merdaneyle açın. Soğuyan harcın yarısını hamurun içine yayın ve rulo şeklinde sarıp dilimleyin. İkinci parçayı da aynı şekilde yapın.  Tereyağ sürdüğünüz tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısı sürerek önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dk pişirin. Afiyet olsun.











Hiç yorum yok:

Yorum Gönder